Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Τι είναι το SEO και γιατί θα σας φέρει χρήματα



Το SEO (search engine optimization) με πολύ απλά λόγια… είναι η διαδικασία με την οποία θα βελτιωθεί η κατάταξη της ιστοσελίδας σας στην google ή άλλες μηχανές αναζήτησης.
Αν π.χ. πουλάτε φακούς επαφής στην Αθήνα… θα ήταν πολύ σημαντικό όταν κάποιος χρήστης ψάξει με τις λέξεις «φακοί επαφής» , «Αθήνα» να εμφανιστείτε στα πρώτα αποτελέσματα της αναζήτησης. Αυτό σημαίνει ότι θα αποκτήσετε περισσότερους πελάτες άρα και χρήματα.
Συγκεκριμένα η μηχανή αναζήτησης που μας ενδιαφέρει για SEO είναι η google που έχει κατακτήσει μερίδιο πάνω από 70% στις αναζητήσεις παγκοσμίως.
Η μοναδικότητα και επιτυχία της βασίζεται στο ότι χρησιμοποιεί έναν «μυστικό» αλγόριθμο για να βαθμολογεί σελίδες ώστε να τις κατατάσσει  ψηλότερα ή χαμηλότερα από κάποια άλλες.
Οι εργασίες του search engine optimization ξεκινούν καταρχήν από την κατασκευή της ιστοσελίδας με τεχνικές που θα την κάνουν ποιο αναγνωρίσιμη στην Google και δίνοντας έμφαση στις λέξεις κλειδιά που μας ενδιαφέρουν.
Ακολουθεί η έξωθεν εργασία, δηλαδή 
link σε μας και αναφορές από άλλες ιστοσελίδες σχετικές με τις λέξεις κλειδιά που μας αφορούν.
Επειδή τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά αρκεί να σας αναφέρουμε ότι ο αλγόριθμος χρησιμοποιεί πάνω από 70 παράγοντες, άλλους με μεγαλύτερη σημαντικότητα και άλλους με λιγότερη οπότε ο άνθρωπος που θα αναλάβει να βελτιστοποιήσει την ιστοσελίδα σας για κατάταξη στο 
google πρέπει να λάβει υπόψη του όλα αυτά όπως επίσης  το τι κάνουν οι ανταγωνιστές σας για να τους ξεπεράσει.
Πρέπει να γνωρίζετε ότι το 
SEO είναι μια ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία που μπορεί να κρατήσει μήνες… 
Μπορεί να κοστίσει από 150 – 300€/ μήνα χωρίς τις προωθητικές ενέργειες αλλά αυτό είναι κάτι πολύ γενικό γιατί η διαδικασίες είναι στην πραγματικότητα «ζωντανές» και η στρατηγική ίσως πρέπει να αλλάζει συχνά.
Ίσως πλέον καταλαβαίνετε οτι το 
SEO είναι επένδυση και όχι έξοδο.

Σας ενδιαφέρει; Θέλετε να ενημερωθείτε περισσότερο; Μπορείτε να μας στείλετε email στο info@eikosi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου